Woon Duurzaam zet met Woon Duurzaam Academy een radicale versnelling in van het gasloos maken van bestaande woningen.

22 mei 2023

Woon Duurzaam zet met Woon Duurzaam Academy een radicale versnelling in van het gasloos maken van bestaande woningen.

Amsterdam, 22 april 2023 – Woon Duurzaam, een Nederlands bedrijf dat huiseigenaren helpt bij de overstap naar een duurzamere levensstijl, heeft vandaag aangekondigd dat het een eigen opleidingsprogramma voor wamtepomptechnici heeft opgezet, de Woon Duurzaam Academy. De opleiding komt er als reactie op het nijpende tekort aan goed opgeleide wamtepompmonteurs in Nederland, waardoor het voor bedrijven als Woon Duurzaam moeilijk is om de toenemende vraag naar gasloos wonen bij te houden.

Het opleidingsprogramma beoogt monteurs de kennis en ervaring bij te brengen die nodig zijn om volledig elektrische warmtepompen te installeren in bestaande woningen, een complexe opgave die specifieke vaardigheden vereist. Door het programma zelf aan te bieden kan Woon Duurzaam ervoor zorgen dat de warmtepomp vakkundig wordt geïnstalleerd en vergroot het de beschikbare capaciteit in de markt voor het installeren van all-electric en all-electric turnkey warmtepompinstallaties.

De eerste lichting deelnemers heeft de opleiding de afgelopen tijd doorlopen en start nu als warmtepompmonteur bij de partners van Woon Duurzaam.

“We willen tienduizenden woningen per jaar gasloos maken, in plaats van slechts honderden per jaar. Want miljoenen Nederlandse woningen moeten verduurzaamd worden. En snel. We willen onafhankelijk zijn van Russisch gas en toekomstbestendig zijn.”, zegt Rense van Dijk, CEO van Woon Duurzaam.

Het one-stop-shop platform van Woon Duurzaam biedt alle Nederlanders een betaalbare en acceptabele oplossing om hun woning gasloos en waar mogelijk energieneutraal te maken. Het bedrijf, opgericht in 2018, groeit hard en verduurzaamt momenteel jaarlijks honderden woningen.

“We zijn erg enthousiast om onze eigen opleiding tot warmtepomptechnicus te starten. Door zelf technici op te leiden, vergroten we de marktcapaciteit en kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten altijd de beste installatie en service krijgen.”

}}