Totaaloplossing voor gasloos wonen

Woon Duurzaam heeft alles in huis


Voor een gasloze en energieneutrale woning is een breed pakket aan maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning en de overgang op een ander verwarmingssysteem tot het aanbrengen van zonnepanelen. Hiermee kun je volledig zelfvoorzienend in de energiebehoefte zijn.


Woon Duurzaam is thuis in alle disciplines die nodig zijn voor het verduurzamen van een woning en weet hoe die op elkaar van invloed zijn. Dit alles maakt dat we alles in huis hebben om de juiste mix aan maatregelen voor jouw woning te adviseren en volledig uit te voeren. We kijken hierbij altijd naar de juiste balans tussen jouw persoonlijke wensen en de technische en bouwkundige mogelijkheden van je woning. Bovendien word jij als woningeigenaar volledig ontzorgd, Woon Duurzaam regelt alles.
Deze maatregelen nemen we mee in ons advies

Warmtepompen

Een essentiële stap om gasloos te wonen is het vervangen van de traditionele cv-ketel door een warmtepomp. Met een volledig elektrische warmtepomp ga je helemaal van het gas af, hybride warmtepompen kunnen een mooie tussenoplossing zijn. Bij nieuwe woningen zijn veelal direct geschikt, voor oudere woningen kijken we eerst naar het toepassen van isolatie en het overschakelen naar lage-temperatuur verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming.

Afgiftesystemen

Naast de komst van een warmtepomp moet je ook rekening houden met het afgiftesysteem. Dit komt omdat de aanvoertemperatuur van een warmtepomp een stuk lager is dan die van een cv-ketel. Lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming zijn dan de beste alternatieven. Veel mensen ervaren vloerverwarming als de meest comfortabele verwarming in huis en gebruiken LT-radiatoren in ruimtes waar ze niet vaak zijn.

Isolatie

Om energieneutraal te kunnen wonen, moet je woning eerst voldoende geïsoleerd zijn. Daardoor voorkom je dat er veel warmte vanuit je woning verloren gaat. Een groot deel van het warmteverlies gaat via het dak en de muren. Daarom is het isoleren van het dak en spouw één van de meest energiebesparende maatregelen. Vervolgens overwegen we het isoleren van de vloer en het vervangen van glas door HR++ glas.

Ventilatie

Isolerende maatregelen zorgen ervoor dat de natuurlijke ventilatie afneemt. Het toevoegen van een ventilatiesysteem lost dit probleem op en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Voeg een warmtewisselaar aan je ventilatie toe en je voorkomt extra warmteverlies. Met dit systeem heb je geen last meer van vochtproblemen en ben je verzekerd van gezonde, schone lucht in huis.

Zonnepanelen

Als onderdeel van energieneutraal wonen moet je naast duurzaam verwarmen ook duurzaam energie opwekken. Zonnepanelen zijn de nummer één oplossing hiervoor en worden elk jaar weer beter. Er zijn veel verschillen tussen zonnepanelen in termen van prijs, kwaliteit en esthetiek. Wij kiezen voor de beste panelen en omvormers zodat jij gegarandeerd een kwart eeuw kan genieten van je zelf opgewekte zonnestroom.

Airconditioning

Airconditioning biedt de uitkomst voor verkoeling in de woning tijdens de hete zomer. De airco kan ook gebruikt worden om de woning te verwarmen. Doordat een airconditioning volgens hetzelfde mechanisme werkt als een lucht-water warmtepomp is hij erg efficiënt en verbruikt hij weinig elektriciteit. Door gericht te koelen of verwarmen kan een airco een mooie aanvulling zijn op de warmtepomp.

Woon Duurzaam ontzorgt gasloos wonen


Bij het verduurzamen van je woning komt veel kijken. Woon Duurzaam begeleidt en ontzorgt je bij de overstap van grijs naar groen. Van een woningscan tot de aanleg van zonnepanelen, samen maken we je woning volledig energieneutraal. Met onze integrale aanpak hebben we alles in huis om je woning optimaal te verduurzamen: van vloerverwarming tot inductiekoken en warmtepompen. Onze experts bekijken jouw woning en geven op-maat advies voor de beste keuzes.Start jouw woningadvies