Afgiftesystemen

Voor een energieneutrale woning dien je naast de komst van een warmtepomp ook rekening te houden met het afgiftesysteem. Dit komt omdat de aanvoertemperatuur van een warmtepomp een stuk lager is dan die van een cv-ketel. Lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming zijn dan de beste alternatieven. Veel mensen ervaren vloerverwarming als de meest comfortabele verwarming in huis en gebruiken LT-radiatoren in ruimtes waar ze niet vaak zijn.

Vloerverwarming

Bij het installeren van een warmtepomp kiezen veel mensen voor de aanleg van vloerverwarming. Vloerverwarming werkt op basis van stralingswarmte, waarbij warmte gelijkmatig opstijgt. Dit verhoogt het comfort van je woning. Omdat je op lage temperatuur kunt verwarmen bespaar je flink op de maandelijkse energierekening.

Lage temperatuur radiatoren

Het vervangen van traditionele radiatoren door lage temperatuur radiatoren heeft veel voordelen. Omdat ze op lagere temperatuur verwarmen zijn ze energiezuiniger. Het verhoogt het comfort in je woning door een constantere warmteafgifte, het biedt de optie om in de zomer te koelen en esthetisch oogt het ook nog eens een stuk knapper.


Een totaaloplossing voor gasloos wonen

Voor een gasloze en energieneutrale woning is een breed pakket aan maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning en de overgang op een ander verwarmingssysteem tot het aanbrengen van zonnepanelen. Woon Duurzaam is thuis in alle disciplines en heeft daarom alles in huis om de juiste mix aan maatregelen voor jouw woning te adviseren en volledig uit te voeren. Met als resultaat een energieneutrale woning zonder maandelijkse energiekosten.Start jouw woningadvies
Meer over onze integrale aanpak