Afgiftesystemen

Bij het installeren van een warmtepomp kiezen veel mensen voor de aanleg van vloerverwarming. Vloerverwarming is een verwarming die onder de vloer is ingebouwd. Het voordeel van vloerverwarming is dat het zorgt voor meer wooncomfort, het kosten bespaart op de maandelijkse energierekening en dat het in de zomer ook kan verkoelen.


Comfortabel

Vloerverwarming werkt op basis van stralingswarmte, waarbij warmte gelijkmatig opstijgt. Dit verhoogt het comfort van je woning. Door de gelijkmatige verdeling ervaar je vrijwel temperatuurverschillen meer in de kamer. Met vloerverwarming kun je bovendien ook in de winter comfortabel met bloten voeten in je huis rondlopen.


Kostenbesparing

Je huis verwarmen met vloerverwarming werkt efficiënter dan een normale verwarming met cv-ketel. Omdat je op lage temperatuur kunt verwarmen bespaar je flink op de maandelijkse energierekening.


Verkoeling

Vele mensen zijn zich er niet bewust van dat de vloerverwarming ook in de zomer prettig is. Je kunt met vloerverwarming namelijk ook de woning afkoelen. Door koud water door de verwarmingsbuizen te laten stromen wordt de vloeroppervlakte lekker koel en kan de woning een aantal graden worden afgekoeld.Een totaaloplossing voor gasloos wonen

Voor een gasloze en energieneutrale woning is een breed pakket aan maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning en de overgang op een ander verwarmingssysteem tot het aanbrengen van zonnepanelen. Woon Duurzaam is thuis in alle disciplines en heeft daarom alles in huis om de juiste mix aan maatregelen voor jouw woning te adviseren en volledig uit te voeren. Met als resultaat een energieneutrale woning zonder maandelijkse energiekosten.Start jouw woningadviesMeer over onze integrale aanpak