Isolatie

Om energieneutraal te kunnen wonen, moet je woning eerst voldoende geïsoleerd zijn. Daardoor voorkom je dat er veel warmte vanuit je woning verloren gaat. Een groot deel van het warmteverlies gaat via het dak en de muren. Daarom is het isoleren van het dak en spouw één van de meest energiebesparende maatregelen. Vervolgens overwegen we het isoleren van de vloer en het vervangen van glas door HR++ glas.

Glasvervanging

Door het vervangen van enkel of oud dubbel glas in je woning voor HR ++(+) glas zorg je voor een aanzienlijke vermindering van de warmteverliezen in je woning. In combinatie met isolatie van je dak en gevels, is de overstap naar een gasloze woning vervolgens al snel gemaakt.

Vloerisolatie

Wil je geen last meer hebben van koude voeten of een vochtige vloer? Het toepassen van vloerisolatie zorgt, samen met de gelijkmatige warmteafgifte van de warmtepomp, voor meer comfort in je woning. Met een verlaging van de btw op arbeid is het nu nog aantrekkelijker om je vloer te laten isoleren.

Spouwmuurisolatie

Met het toepassen van spouwmuurisolatie bespaar je flink op de energierekening. Woon Duurzaam werkt met verschillende producten voor spouwmuurisolatie: HR Isowool, HR Isopearl, BiofoamPearls en HR Isoplus. Elk product heeft unieke eigenschappen en voordelen.

Dakisolatie

Met dakisolatie kan je gemiddeld tot wel 25% besparen op je gasrekening. Dit zorgt ervoor dat een warmtepomp je woning beter kan verwarmen en de machine zelf ook minder energie verbruikt. Een bijkomend voordeel is dat het op de zolder een stuk koeler wordt.

Een totaaloplossing voor gasloos wonen

Voor een gasloze en energieneutrale woning is een breed pakket aan maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning en de overgang op een ander verwarmingssysteem tot het aanbrengen van zonnepanelen. Woon Duurzaam is thuis in alle disciplines en heeft daarom alles in huis om de juiste mix aan maatregelen voor jouw woning te adviseren en volledig uit te voeren. Met als resultaat een energieneutrale woning zonder maandelijkse energiekosten.Start jouw woningadviesMeer over onze integrale aanpak