De overheid betaalt mee aan jouw verduurzaming

Home » Hoe het werkt » Overheidssubsidies

Je woning gasloos maken met de Woon Duurzaam aanpak past naadloos in de verduurzamingsdoelen van de Nederlandse overheid. De overheid betaalt daarom mee. Daardoor is je investering een stuk lager.

Je komt in aanmerking voor subsidie op je warmtepomp

In 2018 heeft de overheid € 100 miljoen subsidie beschikbaar voor onder andere de aanschaf van een warmtepomp. Hierdoor kan je nu een warmtepomp aanschaffen tegen een lagere prijs. Inmiddels is driekwart van deze subsidie vergeven maar op dit moment kom je er nog voor in aanmerking. De bedragen zijn fors. Afhankelijk van het merk warmtepomp, type en geïnstalleerd vermogen ligt dit zo tussen de € 1000 en € 2.500 euro.

Je profiteert van een laag BTW tarief op isolatiewerk

Voor het isoleren van je dak, vloer en muren kom je in aanmerking voor het lage BTW tarief van 6%. Dit verlaagde tarief is geldig op de arbeidskosten, niet op de materialen zelf. Een voorwaarde is dat de woning ouder moet zijn dan twee jaar. Wij zorgen ervoor dat er professionele, erkende mensen langskomen voor de plaatsing van de isolatiemaatregelen zodat je voor dit gunstige tarief in aanmerking komt.

Je kunt alle betaalde BTW op je zonnepanelen terugvragen

Als woningeigenaar kan je de btw (21%) op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugkrijgen van de belastingdienst. Dit kan je bij een gemiddelde set aan zonnepanelen al snel zo’n € 800 euro opleveren. Als je jouw woning vol legt met zonnepanelen wordt je eigenlijk een kleine energieproducent en wordt je daarmee door de belastingdienst aangemerkt als ‘ondernemer’. Het voordeel is dat je de btw die je voor je zonnepanelen betaalt hebt, terug kan vragen. Woon Duurzaam kan dit eenvoudig voor je regelen als onderdeel van het totaal pakket naar gasloos of energieneutraal wonen.

Je gemeente betaalt in sommige gevallen ook nog mee

Verschillende gemeenten door het land doen bovenop de overheidssubsidie nog een aanvullende subsidie. Dit kan van toepassing zijn op verschillende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Hier zijn vaak bepaalde voorwaarden aan verbonden en de hoogte van het subsidie bedrag verschilt sterk per gemeente. Wij brengen dit inzichtelijk voor je en helpen bij de aanvraag, zo heb je hier zelf geen omkijken naar.

Je profiteert van de saldering wetgeving op eigen opwek

Salderen is heel simpel, alle opgewekte energie die je opwekt op jaarbasis, mag je aftrekken van alle energie die je verbruikt. Hierdoor betaal je over die opgewekte energie dus geen leveringstarief, energiebelasting, toeslag duurzame energie en BTW. Vanaf 2021 kom je in aanmerking voor de teruglever subsidie waarmee in ieder geval een terugverdientijd van 7 jaar gehandhaafd blijft.

Aanvraag adviesgesprek

Vul hier je gegevens in en een van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een adviesgesprek.