8 apr. 2019

Woon Duurzaam en Greenchoice versnellen de transitie naar duurzaam wonen

Woon Duurzaam en Greenchoice maken samen werk van de verduurzaming van woningen voor particulieren. De Woningverduurzamer van Nederland ontving recent een financiële impuls van investeerders voor het vergroten van haar bereik en het verder versterken van haar professionele organisatie. Dit doet Woon Duurzaam onder meer door het vormen van daadkrachtige samenwerkingen voor het versnellen van de energietransitie en het behalen van haar uitgesproken ambities. Een belangrijke partnership is die met Greenchoice, de betrokken groene energieleverancier van Nederland. Samen beogen Woon Duurzaam & Greenchoice de overstap naar gasloos en energieneutraal wonen in Nederland flink te versnellen.

Els Hoenkamp (innovator @ Greenchoice), Rense van Dijk (directeur @ Woon Duurzaam)

De samenwerking met Greenchoice, die start met een eerste pilot in het vierde kwartaal van 2019, richt zich in eerste instantie op twee focusgebieden: de regio Zaanstreek en de regio Gooi & Vechtstreek. “We hebben deze regio’s geselecteerd voor het werven van klanten, omdat deze gebieden vallen in een zogenaamde ‘green belt’ die ontstaat in een deel van Nederland. Dit houdt concreet in dat hier veel mensen wonen, die milieubewust willen wonen en leven. Via een cross-mediale campagne willen we onze boodschap gericht met een breed publiek delen en mensen helpen de stap naar gasloos wonen zo zorgeloos en aantrekkelijk mogelijk te maken”, vertelt Ram van Erkelens, marketingmanager van Woon Duurzaam.


Informeren en realiseren

Naast het uitrollen van diverse online en offline campagnes rondom gasloos en energieneutraal wonen, worden er diverse lokale informatieavonden georganiseerd. “We informeren mensen over onze werkwijze, het verkrijgen van subsidies en de persoonlijke impact van gasloos of energieneutraal wonen op het milieu en op hun huidige energierekening. Feitelijk bieden we mensen een aanbod dat zij niet kunnen weigeren, want het verduurzamen van een woning kan ook financieel zeer aantrekkelijk zijn. Waarom zou je nog tegen gasloos wonen zijn?” Woon Duurzaam is sinds 2018 actief als aanbieder van totaalconcepten voor het verduurzamen van woningen. “Als enige partij in de markt bieden wij een op maat gemaakt plan voor elke woning. Dus óók voor oudere woningen”, benadrukt van Erkelens. “Een groot deel van Nederland kan nu al van het gas af, wij maken dit gemakkelijk.”

Energieleverancier Greenchoice werkt als versneller en verbinder op weg naar een samenleving die volledig draait op groene energie. Door samen met klanten en partners groene keuzes te maken, hen te stimuleren energie te besparen en mensen te ondersteunen bij het zelf opwekken van groene energie, maakt Greenchoice Nederland elke dag een stukje groener.

Ben jij ook benieuwd wat Woon Duurzaam voor jou kan betekenen? Of wil je meer informatie over gasloos wonen? We vertellen je graag meer over onze betrokken aanpak. We zitten zeven dagen per week voor je klaar. Samen werken we aan een duurzame warmtevoorziening.


}}