Ons verhaal

Het gaat niet goed met de natuur. Om de opwarming de waarde tegen te gaan moeten we de uitstoot van onze broeikasgassen flink terugbrengen. Deze energietransitie is de grootste uitdaging van onze generatie.

De komende dertig jaar moeten alle Nederlandse woningen van het aardgas af. Op dit moment is ongeveer 95 procent van woningeigenaren afhankelijk van aardgas voor verwarmen, een warme douche en koken. De landelijke doelstelling is om in 2030 al 1,5 miljoen woningen van het aardgas afgeschakeld te hebben.

Een flinke opgave, waarbij we efficiënter met ons energieverbruik moeten omgaan en het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk willen beperken en in plaats daarvan meer gebruik willen maken van hernieuwbare energiebronnen als zonne- en windenergie.


Woon Duurzaam maakt woningen gasloos en energieneutraal

Woon Duurzaam geeft in deze energietransitie wat gas bij. Of beter gezegd: we nemen wat gas terug. Door woningen te verduurzamen en gasloos te maken besparen we energie en zorgen we dat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn.


Daarnaast vinden we het belangrijk om een rol bij het informeren en adviseren van huiseigenaren over de mogelijkheden en voordelen van gasloos wonen. Door mensen bewust te maken van de voordelen van gasloos wonen en hen te helpen bij het maken van de juiste keuzes, dragen we een steentje bij aan het versnellen van de energietransitie.


Een zorg minder voor woningeigenaren en onze aarde

Er komt best wat kijken bij het gasloos maken van je woning. Daarom begeleidt en ontzorgt Woon Duurzaam woningeigenaren bij de overstap van grijs naar groen. Van een woningscan tot de aanleg van zonnepanelen, samen met woningeigenaren maken we woningen volledig energieneutraal. Met onze integrale aanpak hebben we alles in huis om woningen optimaal te verduurzamen: van vloerverwarming tot inductiekoken en warmtepompen. Het is ons doel om het aardgasvrij en energieneutraal maken van woningen zo makkelijk, leuk en bereikbaar mogelijk te maken.


De duurzaamheid van Woon Duurzaam

Als verduurzamingsbedrijf doen we zelf ook ons uiterste best om onze CO2-uitstoot te verminderen. Dit doen we onder andere door zonnepanelen bij verantwoorde producten aan te schaffen, door grondstoffen en onderdelen van cv-ketels te recyclen en door thuiswerken. Lees meer over de duurzaamheid van Woon Duurzaam.


Onze partners

Samen met vaste partners werken we continu aan de verbetering van onze diensten en producten. Met installatieteams van warmtepompen, isolatie en zonnepanelen van warmtepompen, isolatie en zonnepanelen kunnen we woningbezitters voorzien van het best samengestelde pakket aan maatregelen voor de verduurzaming van de woning.