Blog

De toenemende uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. De impact van deze klimaatverandering is steeds vaker voelbaar. Hete en droge periodes afgewisseld met heftige regenbuien zijn de nieuwe norm. Met grote problemen als overstromingen en misoogsten tot gevolg. Met de overstap van aardgas naar groene energie beperken we de CO2-uitstoot en proberen we het tij te keren.


Woon Duurzaam zet met Woon Duurzaam Academy een radicale versnelling in van het gasloos maken van bestaande woningen.

Woon Duurzaam zet met Woon Duurzaam Academy een radicale versnelling in van het gasloos maken van bestaande woningen.

Zo bespaar je energie

Naast de grotere ingrepen, zijn er ook eenvoudige maatregelen om energie te besparen. Minder energie verbruiken, betekent minder energie nodig hebben.

Wait! But Why? Met winddelen naar een energieneutrale woning

De gaskraan gaat dicht, we gaan afkicken van aardgas en daarmee verandert onze manier van wonen. Het zou tijd worden, hoor ik de mensen in het Groningse aardbevingsgebied al denken.

Rense van Dijk vertelt in BNR zakendoen over €2,2 miljoen aan opgehaalde financiering.

In deze uitzending van BNR zakenden vertelt Rense van Dijk over de €2,2 miljoen aan opgehaalde groeikapitaal en vertelt hierbij hoe dit gaat bijdragen aan de ontwikkeling van ons one-stop-shop platform.

Op de wachtlijst voor een warmtepomp: Hoe Woon Duurzaam omgaat met leveringsvertraging van warmtepompen

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de energieprijzen explosief zijn gestegen. De vraag naar warmtepompen en andere verduurzamingsmaatregelen is hierdoor enorm toegenomen.