Ontdek de vrijheid van gasloos wonen


Een duurzame woning is energiezuinig en comfortabel om in te wonen. Naast een gezondere en veiligere woning, draag je met een milieuvriendelijke woning bij aan een duurzame toekomst. Niet onbelangrijk, met een gasloze woning bespaar je aanzienlijk op de energierekening en verhoog je de waarde van de woning.

Milieuwinst

De toenemende uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. Met gasloos wonen maken we de sprong richting een toekomst van 100% duurzame energie. Door van het gas af te gaan draag je als woningeigenaar zelf een steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Door van het gas af te gaan, reduceer je je CO2-uitstoot in no-time van vijf ton per jaar naar nul. Dat heeft flinke impact: voor de opvang van vijf ton CO2 moeten 250 bomen een jaar lang groeien. Jouw keuze om gasloos te wonen levert dus een flinke milieuwinst op.

Kosten besparen

Gasloos wonen betekent ook dat je direct bespaart op je maandelijkse kosten. Bij een energieneutrale woning worden de maandelijkse energiekosten gereduceerd tot nul. Afhankelijk van de hoogte van je huidige energierekening levert dat een flinke besparing op. In onze woningscan berekenen we aan de hand van jouw situatie voor welke kosten je bespaart, wat de noodzakelijke investering is en wat de terugverdientijd is.


Wooncomfort

Slechte isolatie leidt vaak tot tocht- en vochtproblemen. In een energieneutrale woning heb je hier dankzij verschillende maatregelen geen last meer van, met als resultaat een gezond binnenklimaat. De combinatie met vloerverwarming zorgt voor een warm en aangenaam klimaat. Bij vloerverwarming stijgt de warmte gelijkmatig op. Dit voorkomt luchtcirculatie, waardoor stof zich minder snel verspreid door de woning. Een verademing voor mensen met astma en andere allergieën. Met het aanbrengen van een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning ben je verzekerd van optimaal wooncomfort.

Waardevermeerdering van je woning

Energieneutraal wonen zorgt voor een waardevermeerdering van je woning. Uit onderzoek blijkt dat alleen de plaatsing van zonnepanelen al leidt tot een waardestijging van gemiddeld €5.000,-. Goede isolatie en een warmtepomp leiden tot een nog grotere waardevermeerdering. Met het energieneutraal maken van je woning waardeer je het energielabel van je huis op naar energielabel A. Dit hoogste energielabel is aantrekkelijk voor toekomstige kopers van je woning, die met een energierekening van €0,- een prettig vooruitzicht hebben.


Woon Duurzaam ontzorgt gasloos wonen


Bij het verduurzamen van je woning komt veel kijken. Woon Duurzaam begeleidt en ontzorgt je bij de overstap van grijs naar groen. Van een woningscan tot de aanleg van zonnepanelen, samen maken we je woning volledig energieneutraal. Met onze integrale aanpak hebben we alles in huis om je woning optimaal te verduurzamen: van vloerverwarming tot inductiekoken en warmtepompen. Onze experts bekijken jouw woning en geven op-maat advies voor de beste keuzes.Start jouw woningadvies