Ventilatie

Isolerende maatregelen zorgen ervoor dat de natuurlijke ventilatie afneemt. Het toevoegen van een ventilatiesysteem lost dit probleem op en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Voeg een warmtewisselaar aan je ventilatie toe en je voorkomt extra warmteverlies. Met dit systeem heb je geen last meer van vochtproblemen en ben je verzekerd van gezonde, schone lucht in huis.


De voordelen een ventilatiesysteem

  • Een ventilatiesysteem zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat.
  • Met een ventilatiesysteem heb je geen last meer van vochtproblemen.
  • In een goed geventileerd is minder energie voor verwarming. Frisse, droge lucht wordt namelijk sneller verwarmd dan vochtige lucht.

Onze keuzes

Centraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning

Met een centraal mechanisch ventilatiesysteem wordt de warmte van vieze, uitgaande lucht afgegeven aan schone, binnenkomende lucht. Dit zorgt voor een optimaal binnenklimaat. De warmteverliezen in de woning worden hiermee aanzienlijk beperkt en kan er een kleinere warmtepomp worden gekozen. Dit systeem is heel energie-efficiënt, fluisterstil en kan afzonderlijk per ruimte ingesteld worden.

Decentraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning

Met een decentraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning wordt de warmte van vieze, uitgaande lucht afgegeven aan schone, binnenkomende lucht. De warmteverliezen in de woning worden hiermee aanzienlijk beperkt en kan er een kleinere warmtepomp worden geselecteerd. Het systeem zorgt voor een optimaal binnenklimaat, is fluisterstil en heeft een rendement tot 92 procent. Het is bovendien energiezuinig en er zijn geen luchtkanalen nodig.

CO2- en vochtgestuurde ventilatie

Het toepassen van CO2- en vochtsturing op je bestaande mechanische ventilatiesysteem is een effectieve, goedkope manier om te besparen op je maandelijkse energierekening. De warmteverliezen uit de woning nemen hiermee aanzienlijk af en hierdoor kan een kleinere warmtepomp worden geselecteerd. Het vervangen van de ventilatiebox zorgt bovendien voor een geluidsafname.

Een totaaloplossing voor gasloos wonen


Voor een gasloze en energieneutrale woning is een breed pakket aan maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning en de overgang op een ander verwarmingssysteem tot het aanbrengen van zonnepanelen. Woon Duurzaam is thuis in alle disciplines en heeft daarom alles in huis om de juiste mix aan maatregelen voor jouw woning te adviseren en volledig uit te voeren. Met als resultaat een energieneutrale woning zonder maandelijkse energiekosten.Start jouw woningadviesMeer over onze integrale aanpak