In vier stappen naar een duurzame woning

Met dit stappenplan komen we tot een gasloze woning


Woon Duurzaam ondersteunt je bij het maken van de stap naar een gasloze woning; van een glasheldere woningscan tot een persoonlijk energieplan, van afsluiting tot aansluiting. In vier stappen maken we van jouw woning gasloos en energieneutraal:


1. Woningscan

Vertel ons wat meer over de woning waarin je woont en of je bijvoorbeeld al zonnepanelen of dakisolatie hebt. Onze specialisten verzorgen op afstand een gratis woningscan. Aan de hand van deze analyse geven we je een duidelijk beeld van de investeringskosten, de CO2-besparing die jouw overstap van gas naar groen oplevert, het rendement van de aanpassingen aan jouw woning en de nieuwe maandlasten van jouw glasloze woning.


2. Advies op maat

Als de uitkomst van de woningscan in jouw situatie interessant is, dan kan je een advies op maat laten maken. Dan komen we langs om je woning door te meten. We rekenen hierbij goed uit wat de warmteverliezen in je woning zijn. Als resultaat leveren we een persoonlijk energieplan op waarin we precies vertellen hoe we jouw woning verduurzamen. In dit plan vind je een doorrekening van het warmteverlies in je woning en een nauwkeurige beschrijving van alle maatregelen die we adviseren.


3. Woon Duurzaam ontzorgt

We voeren de afgesproken maatregelen uit bij jou thuis. Woon Duurzaam regelt alles voor je. Wij zorgen voor een naadloze planning en sturen alle werkzaamheden aan. Tijdens de uitvoering staan we op elk moment voor je klaar en is er een vast aanspreekpunt. Ook controleren we het eindresultaat en de werking van de installaties, voor maximaal comfort en een goed rendement. En is je woning gerealiseerd, dan kan je bij ons ook terecht voor service en onderhoud. Jij kunt genieten van het eindresultaat: een duurzame woning.


Wij helpen jou als groene voorloper graag op weg in de wereld van de diverse financieringen en subsidies beschikbaar om je huis te verduurzamen. Wil je investeren in een energiezuiniger huis, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om een verduurzamingslening af te sluiten tegen een gunstig rentetarief, en in het geval van een nieuwe woning kun je via de hypotheek energiebesparende maatregelen meefinancieren. Onze adviseurs denken met je mee en bekijken wat voor jouw woning de mogelijkheden zijn. 


4. Genieten

Nadat de installatie is voltooid kun je genieten van een duurzame en gasloze woning die energie bespaart en de uitstoot is geminimaliseerd. Woon Duurzaam ontzorgt je met een onderhoudscontract ook na ingebruikname. Om ervoor te zorgen dat jouw energiebesparende maatregelen topprestaties blijven leveren, is het belangrijk om de systemen jaarlijks te laten controleren. En mocht er onverhoopt wat mis gaan dan staan we met onze 24/7 storingsdienst voor je klaar, zodat je er altijd warmpjes bij zit en het hele jaar door maximaal bespaart. Wel zo comfortabel.Woon Duurzaam ontzorgt gasloos wonen


Bij het verduurzamen van je woning komt veel kijken. Woon Duurzaam begeleidt en ontzorgt je bij de overstap van grijs naar groen. Van een woningscan tot de aanleg van zonnepanelen, samen maken we je woning volledig energieneutraal. Met onze integrale aanpak hebben we alles in huis om je woning optimaal te verduurzamen: van vloerverwarming tot inductiekoken en warmtepompen. Onze experts bekijken jouw woning en geven op-maat advies voor de beste keuzes.Start jouw woningadvies